SIMAS, a bathroom with a view of the Coliseum

A view of the Coliseum: this is the idea at the basis of a penthouse project by Archiquattro Studio Architetti Associati. The outlook on the Circo Massimo may also be enjoyed from the linear balconies of this five-floor building in the center of Rome. The equilibrium of lightness and essentiality, properly balancing technology and design is also to be found in the bathroom. Here the choice of the collection LFT Spazio by Simas, designed by Terry Pecora, thanks to  space-saving sanitary ware with a strong personality perfectly match with the elegant customized furniture lacquered in white and with the dark green mosaics of the shower space.

Large windows hidden in the walls offer a continuum between external and internal spaces and the concealed facilities safeguard linearity offering a clean space where pure forms and neutral colors focus the attention on the monument.